27.6. Zvěřina - srnčí maso.
Připravit chutné a dobré jídlo ze zvěřiny je otázkou zkušeností. Chce to pár krát zkusit uvařit . Nejdůležitější je si uvědomit, že zvěřina má svou typickou vůni a chuť.Maso je křehké, bez tuku, lahodné. Nedá se srovnávat s vepřovým aneb hovězím masem. Zvěřina se spíš připravovala jenom na podzim, odstřelena na honech, v ostatních měsících byla chráněna. Kdo jednou ochutná jídlo ze zvěřiny, tak si jej zamiluje a bude se k ní vracet.
Křivoklátský salát ze srnčího masa
Zvěřinový krém s červeným vínem
Srnčí ragů, krupicové noky
Srnčí kýta na divoko, karlovarský knedlík
Borůvkový táč s posypkou
délka kurzu 5 hodin
cena kurzu 2.000 Kč
délka kurzu dle domluvy v 8,00 a v 17,00 hod.