Jdi na obsah Jdi na menu
 


23. 5. 2018

Úpravy kynutého těsta .

Kynuté těsto patří k pilířům  české kuchyně.

Můžeme jej připravovat různými tepelnými úpravami a výsledek je vždy moc dobrý. Kynuté těsto se dá vařit, smažit, péct.Z vařených dobrot jsou to kynuté knedlíky s povidly,  jahodami, švestkami - krátce vzato sezónním ovocem. Jako vařená příloha k omáčkám je kynutý houskový knedlík. Smažíme koblihy, langoše, lívanečky, palačinky. U pečení je to dlouhá řada různých koláčů a  buchet. Takže u kynutého těsta si povíme něco o mouce, mléku, tuku, vejcích, kvasnicích a ostatních surovinách.

 

Kynuté lívanečky s tvarohem, marmeládou a šlehačkou

Kynuté knedlíky s povidly, mákem, máslem a cukrem

Kynutý houskový knedlík, koprová omáčka, vejce

Honzovy buchty

Kynutý táč s ovocem a posypkou

 

 

 

Začátek :                           17,00 hod . / dle domluvy /

Cena :                               1.000,- Kč

 

Možnost koupě dárkového poukazu - pro dceru, mamku, kamarádku...Platnost poukazu jsou 3 měsíce.

Rezervace  na čísle : 603 242 823