Příprava pokrmů studené kuchyně
MŠMT - 1553 / 2017-1/39
Kurz probíhá denní výukou od 8,00 - 15,30 hod. Celková dotace kurzu je 40 hodin, rozdělená na teoretickou a praktickou část. Teoretická výuka a část praktické výuky bude v Kuchařském studiu na Kvítkové ulici ve Zlíně. Část praktického výcviku bude ve smluvně domluvených provozovnách. Účastníci budou vybaveni studijními materiály, pracovním oblečením pro pracovní činnost kuchař / kuchařka. V ceně kurzu jsou zahrnuty náklady na základní potraviny na přípravu výrobků studené kuchyně. Vyučují se pouze odborné předměty, týkající se pracovní činnosti kuchař. Výuka je vedena podle učební osnovy Ministerstva školství, tělovýchovy a mládeže ČR.
Po ukončení kurzu probíhá zkouška v délce 5 hodin. Po úspěšném absolvování zkoušky dostane absolvent Osvědčení o profesní kvalifikaci s celostátní platností podle Národní soustavy kvalifikací. Po absolvování všech kurzů se může absolvent přihlásit ke zkoušce profesních kvalifikací. Po zkoušce profesních kvalifikací obdrží následovní doklady :
-Osvědčení o účasti v jednotlivých kvalifikacích
- Osvědčení o získání profesních kvalifikací
Uplatnění absolventa : restaurační zařízení, provozy se zaměřením na výrobu studených pokrmů, hotely, penziony
Profil absolventa :
Bude znát zásady BOZP, PO, HACCP
Bude znát volbu postupu práce, používat technologické zařízení v provozu
Bude znát přípravu produktů běžné studené kuchyně
Bude znát úpravu studených pokrmů pro slavnostní příležitosti
Bude znát zpracování polotovarů
Bude znát organizaci práce v gastronomickém provozu
Bude umět nakládat s inventářem
Bude znát provádění hygienicko - sanitačních činností v potravinářství, dodržování hygienických předpisů.
Místo konání : Kuchařské studio, Kvítková 683, 760 01 Zlín
Vyučovací doba : rozvrh vyučování bude upřesněn s přihlédnutím na zaměstnané účastníky