Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. 5. 2017

Příprava pokrmů studené kuchyně

 

MŠMT - 1553 / 2017-1/39

Kurz probíhá denní výukou od 8,00 - 15,30 hod. Celková dotace kurzu je 40 hodin, rozdělená na teoretickou a praktickou část. Teoretická výuka a část praktické výuky bude v Kuchařském studiu na Kvítkové ulici ve Zlíně. Část praktického výcviku bude ve smluvně domluvených provozovnách. Účastníci budou vybaveni studijními materiály, pracovním oblečením pro pracovní činnost kuchař / kuchařka. V ceně kurzu jsou  zahrnuty náklady na základní potraviny na přípravu výrobků studené kuchyně. Vyučují se pouze odborné předměty, týkající se pracovní činnosti kuchař. Výuka je vedena podle učební osnovy Ministerstva školství, tělovýchovy a mládeže ČR.

Po ukončení  kurzu  probíhá zkouška v délce 5 hodin. Po úspěšném absolvování  zkoušky dostane absolvent Osvědčení o profesní kvalifikaci s celostátní platností podle Národní soustavy kvalifikací. Po absolvování všech kurzů se může absolvent přihlásit ke zkoušce profesních kvalifikací. Po zkoušce profesních kvalifikací obdrží následovní doklady : 

-Osvědčení o účasti v jednotlivých kvalifikacích

- Osvědčení o získání profesních kvalifikací

Uplatnění absolventa : restaurační zařízení, provozy se zaměřením na výrobu studených pokrmů, hotely, penziony

Profil absolventa : 

Bude znát zásady BOZP, PO, HACCP

Bude znát volbu postupu práce, používat technologické zařízení v provozu

Bude znát přípravu produktů běžné studené kuchyně

Bude  znát úpravu studených pokrmů pro slavnostní příležitosti

Bude znát zpracování polotovarů

Bude  znát organizaci práce v gastronomickém provozu

Bude  umět nakládat s inventářem

 Bude znát provádění hygienicko - sanitačních činností v potravinářství, dodržování hygienických předpisů.

 

Místo konání : Kuchařské studio, Kvítková 683, 760 01 Zlín

Vyučovací doba : rozvrh vyučování bude upřesněn s přihlédnutím na zaměstnané účastníky